Du er her

Økonomi

Solenergi i Tyskland

Kilde: Global Warming Policy Foundation  (21.04.2018)

Oppsummering:Tysklands andel av solenergi synker og investeringstakten er også nedadgående. En viktig årsak til denne utviklingen er  regjeringens gradvise reduksjon i direkte subsidier. De siste 7 åren har det vært en dramatisk nedgang i arbeidsplasser som er relatert solenergi.

Norsk klimapolitikk - kostnader og ulemper

Forfatter: Rögnvaldur Hannesson, Professor emeritus. Norges Handelshøyskole

Februar 2017

Innledning – Norges forunderlige klimapolitikk

Et flertall av norske politikere og mediafolk later til å være overbevist om at verden har et klimaproblem. De synes å tro at utslipp av kulldioksyd fører til høyere temperatur og mer såkalt ekstremvær (nedbør, storm). Som konsekvens av høyere temperatur frykter man verdenshavene vil stige i akselererende fart. Disse forestillingene bunner i rapportene fra FN’s klimapanel og utsagn fra engasjerte og profilerte klimaforskere som har det travelt med å overbevise makthavere og opinionsdannere om de strakstiltak som skulle være nødvendige for å redde kloden på lengre sikt.

Shale Duel: Is it time to frack in Britain?

Denne artikkelen tar for seg en debatt mellom Benny Peiser og Shaun Spiers over klimakrise eller fremtidens drivstoff.
 
Kilde: http://www.prospectmagazine.co.uk

Italy's planned solar subsidy cuts risk scaring off investors

MILANO 23. juni (Reuters) - Italias planer om å kutte subsidier for solenergi produsenter kan skremme bort investorer og utløse kostbare rettsstrider, og i tillegg undergrave statsminister Matteo Renzis glød etter å tiltrekke seg utenlandsk kapital for å styrke en forsiktig økonomisk oppgang.
 
Kilde: Reuters online

India 'won't sacrifice growth at climate talks'

Indias minister for miljø og skog har uttalt at India ikke har til hensikt å undertegne en avtale om å redusere utslipp av klimagasser i FNs klimakonferanse i Lima som vil risikere å redusere økonomisk vekst og fattigdomsbekjempelse. Å bekjempe fattigdom er viktigste nasjonale prioritet.
 
Kilde: DailyMail Online

India invokes 'right to grow' to tell rich nations of its stand on future climate change negotiations

NEW DELHI: I det som kan være et sterkt signal til rike nasjoner på spørsmålet om klimaendringer, sa New Delhi tirsdag utviklingslandene, inkludert India, har en "rett til å vokse", og i prosessen deres "netto utslipp (av drivhus gasser) kan øke ".
 
Kilde: The Times of India

Germany needs coal to balance dependency on Russian gas watchdog

BERLIN, Aug 27 (Reuters) -Tyskland trenger fortsatt kullkraftverk uttalte energi regulalatoren og advarte mot at Europas største økonomi ikke kan ene og alene være avhengig av fornybar energi eller russisk gass mens landet legger ned atomkraftverk.
Kilde: Reuters

Is Narendra Modi a climate sceptic?

Indias statsminister Narenda Modi vil ikke dukke opp på Forenede Nasjoners klimamøte denne måneden. Kan det skyldes at han ikke aksepterer vitenskapen bak klimaendringene?
 

World Awash in Oil Shields Markets From 2008 Price Shock

Økt global produksjon av råolje har resultert i reduserte priser som har vært en effektiv motvekt mot økte priser som normalt ville ha blitt et resultat av ustabile politiske forhold og krigstilstander globalt.
 
Kilde: GWPF, Bloomberg online
 

Climate Change Lobby ‘Has African Blood On Its Hands’

Den tidligere britiske miljøvernminister angrep en såkalt "grønn radikal" i regjeringen og anklaget Whitehall tjenestemenn og ministre for å heve energipriser for de fattige. Owen Paterson hevdet at deres støtte for feilet  vind og solenergi kostet milliarder og gjorde elektrisitet og gass prisene unødvendig høye.
I en uttalese til  Global Warming Policy Foundation tenketank hevdet Paterson at effektene av klimaendringene hadde blitt "konsistent og vidt overdrevet" og politikk for å oppmuntre til landbaserte vindfarmer ville koste 1.3 billioner pund innen 2050.

Sider

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer