Du er her

Arktis

November Arctic Refreezing

Synopsis: Månedlig utbredelse av havis i Arktis i løpet av 2017 har tatt seg opp og kan nå sammenliknes med tidligere dekade

Kilde: Global Warming Policy Forum (GWPF)

Forfatter: Ron Clutz, Science Matters 03.12.2017

Arctic Sea Ice Area Highest Since 2004

Ifølge Steven Goddard er havisområdet 16 August 2014 det høyeste på ti år, opp 54% fra to år tilbake, og innen ett standardavvik fra middelmålingen i perioden 1979-2014.
 
Kilde http://stevengoddard.wordpress.com

New Paper refutes Walrus-Climate scare

London, 20 oktober: Et nytt orienteringsskriv utgitt av Global Warming Policy Foundation avviser påstander om at den arktiske hvalrossen er i fare på grunn av den globale oppvarmingen.

Global warming 'pause' may last for 20 more years and Arctic sea ice has already started to recover

En nyere studie viser til at at varmere globale temperatur er stort sett et resultat av naturlige 300-års sykler. Temperaturøking de siste 17 år er mindre enn de fleste prognoser og arktisk sjøis har allerede startet en prosess til det normale.
 
Kilde: Dailymail online

Comment to paper on Greenland ice melting and sea level rise

Comment by Nils-Axel Mörner on the paper just published in Nature (497: 235-238) by Faezeh et al. on the Greenland ice melting and sea level rise 

Rekordmye is rundt Svalbard

Det er stadig noen som vil ha oss til å tro at det er varmt og lite is i Arktis, men naturen selv sier at det ikke er sant. Hele det arktiske bassenget har vært fullt av is siden november 2010.

Temperaturen går ned i Barentshavet

Den nedadgående trenden i sjøtemperatur som har vært observert i Barentshavet de siste årene fortsetter. Foreløpige data fra økosystemtoktet viser at de sørlige  delene av havområdet fremdeles er litt varmere enn gjennomsnittet, men kaldere enn i 2009. Størst endring er det i området utenfor det nordlige Svalbard, hvor temperaturene noen steder er mer enn 3°C lavere enn året før. Det er mye is nord av Svalbard selv om isdekket ellers i Arktis er lavt.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer