Du er her

Energi

Klimapolitikk: Elektrisitetspriser i Australia

Kilde: Institute of Public Affairs (IPA) Australia (30.08.2017)

Institute og PublicAffairs (IPA) i Australia illustrer at elektristetsprisene i landet har økt i takt med at myndigheten i delstatene har introdusert fornybar energi, som alternativ til billigere fossilt drivstoff.

Solenergi i Norge er unødvendig, kostbart og uten klimaeffekt

Kilde: Aftenposten 18.mai 2017, forfatter Petter Tuvnes, sivilingeniør
 
I Norge produseres mer elektrisk strøm enn vi bruker: Produksjonen i 2016 var 149,5 TWh og eksporten på 16,5 TWh. Kraftoverskuddet i Norden forventes å femdobles frem mot 2030.
 
Beliggenhet, energiforsyning og produksjon av strøm tilsier at Norge er det landet i verden som minst trenger solenergi.
 

Trenger vi biodrivstoff – og må det være norsk?

Publisert i Aftenposten Debatt 28. 03. 2017
 
Forfattere: Forsker Per Kristian Rørstad, professorTorjus Folsland Bolkesjø, professor Hans Fredrik Hoen, professor Birger Solberg og professor Erik Trømborg, Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
 

Skal lage diesel av plastavfall

ENOVA støtter bygging av et pilotanlegg i Nes kommune for omdanning av plastavfall til flytende syntetisk drivstoff, med et bidrag på kr. 10 498 000. Prosjekteier og teknologileverandør er Quantafuel AS, med underleverandør Hulteberg AB.

Prosjektet er en teknologisk innovasjon, med energieffektiv teknologi for omforming avplastavfall til flytende syntetisk drivstoff i en vesentlig mer energieffektiv prosess enn dagens kjente teknologier.

Energy Security `Hostage' in EU Climate Row, Poland Says

En glød etter å forbedre EUs energisikkerhet risikerer å "bli holdt som gissel" til fordel for en rask og ambisiøs avtale om EUs framtidige klimapolitikk, ifølge en polsk diplomat.
 
Kilde: Blomberg online

India plans coal production boost to meet power shortage

"India produserer 80% av landets produksjon på 562 600 000 tonn, men produksjonen har ikke holdt mål og mer importert kull har har blitt nødvendig" , i følge energiminister Piyush Goyal.
Kilde: Mining-technology.com

Bruk av solenergi i norske bygg

01. april 2014. Foredrag for SETs klimastudiegruppe om solenergi i norske bygg. Foredragsholder er Åse Lekang Sørensen, sivilingeniør i energifysikk og generalsekretær i Norsk Solenergiforening.
 
Les mer her:
http://www.solenergi.no/arrangementer-2/solenergidagen2014/

Hvor farlig er egentlig stråling?

29. januar 2014. Foredrag for SETs klimastudiegruppe av PhD stipendiat Sunniva Rose,Fysisk institutt/SAFE, Universitetet i Oslo

Hva er egentlig fordelene med Thorium som brensel?

22. oktober 2013. Foredrag for SETs klimastudiegruppe av PhD stipendiat Sunniva Rose,Fysisk institutt/SAFE, Universitetet i Oslo

Metan fanget i islignende form. En betydelig global energiressurs

19. mars 2013. Foredrag for SETs klimastudiegruppe av Professor Bjørn Kvamme, Fysikk og teknologi, Universitetet i Bergen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer