Du er her

Havtemperatur

Cooling Ocean Air Temps

Oppsummering: Havets overflatetemperatur er den beste indikator på varneenergi tatt opp eller avgitt fra atmosfæren. Måling av vanntemperatur er derfor en mer stabil måte å måle temperturvariasjoner, spesielt siden haven utgjør 71 % av jordens overflate. Forskning har vist at lufttemperatur ligger 2-3 måneder etter forandringer i havets overflatetempertur: Forandringer i atmosfærens innhold av CO2 ligger også 11-12 måneder etter.       

'Stadium waves' could explain lull in global warming

En hypotese om lavfrekvent klima signal som forplanter seg over hele den nordlige halvkule gjennom et nettverk av synkroniserte klimaindikatorer ble identifisert i tidligere analyser av instrumentelle data og klimadata. Gjennom multivariat statistisk analyse av en utvidet database,undersøker forskerne denne hypotesen ved å belyse forplantningsdynamikk.
 
Kilde: ScienceDaily

Oceans heating up faster now than in the past 10,000 years

Data fra Indonesia antyder at menneskets utslipp av klimagasser forårsaker unaturlig rask oppvarming av havet. Hvis den nyeste forskningen er riktig, varmes våre hav opp mye raskere nå enn de har i de siste 10.000 årene.

Dette er en av konklusjonene som er trukket fra en nylig publisert artikkel i Science.

Kilde: Science Magazine online, The Guardian online

Deep Oceans Are Cooling Amidst A Sea of Modeling Uncertainty: New Research on Ocean Heat Content

To av de verdens fremste havforskerne fra Harvard og MIT har addressert databegrensningene som i disse tider forhindrer havforskermiljøene fra å løse forskjellene mellom ulike anslag på endring i havets varmeinnhold. De peker på hvor de fremtidige dataene er mest nødvendig slik at tvetydighetene ikke fortsetter fremover i de neste tiårene.
 
De konkluderer med at "direkte bestemmelse av endringer i havets varmeinnhold i løpet av de siste 20 årene ikke er i strid med estimater av strålingspådrivere men usikkerheten er fortsatt for stor til å bli bagatalisert.
 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer