Du er her

Klimapolitikk

Solenergi i Tyskland

Kilde: Global Warming Policy Foundation  (21.04.2018)

Oppsummering:Tysklands andel av solenergi synker og investeringstakten er også nedadgående. En viktig årsak til denne utviklingen er  regjeringens gradvise reduksjon i direkte subsidier. De siste 7 åren har det vært en dramatisk nedgang i arbeidsplasser som er relatert solenergi.

Klimapolitikk: Elektrisitetspriser i Australia

Kilde: Institute of Public Affairs (IPA) Australia (30.08.2017)

Institute og PublicAffairs (IPA) i Australia illustrer at elektristetsprisene i landet har økt i takt med at myndigheten i delstatene har introdusert fornybar energi, som alternativ til billigere fossilt drivstoff.

Korrekt om klima

av Stein Bergsmark

En skriftserie om klimavitenskap og politikk

Norsk klimapolitikk - kostnader og ulemper

Forfatter: Rögnvaldur Hannesson, Professor emeritus. Norges Handelshøyskole

Februar 2017

Innledning – Norges forunderlige klimapolitikk

Et flertall av norske politikere og mediafolk later til å være overbevist om at verden har et klimaproblem. De synes å tro at utslipp av kulldioksyd fører til høyere temperatur og mer såkalt ekstremvær (nedbør, storm). Som konsekvens av høyere temperatur frykter man verdenshavene vil stige i akselererende fart. Disse forestillingene bunner i rapportene fra FN’s klimapanel og utsagn fra engasjerte og profilerte klimaforskere som har det travelt med å overbevise makthavere og opinionsdannere om de strakstiltak som skulle være nødvendige for å redde kloden på lengre sikt.

Spain Dumps the Renewable Energy Scam, Before it Destroys Their Economy, Completely!

Spania har vis frem som den godtroende og naive (noen vil kanskje si, kyniske og svertende) harde kjernen av venstresiden som en modell for vår "nye" energiframtid. For en "modell" !! Spanjolene har kastet hundrevis av milliarder i euro i subsidier til solenergi og vindkraft, og har ikke oppnådd noe annet enn økonomisk straff i retur. gjengitt på websiden til Mothersagainstturbines.com.
 
Kilde: Reuters, Mothersagainstwindturbines.com

Shale Duel: Is it time to frack in Britain?

Denne artikkelen tar for seg en debatt mellom Benny Peiser og Shaun Spiers over klimakrise eller fremtidens drivstoff.
 
Kilde: http://www.prospectmagazine.co.uk

Germany’s ‘Green’ Policy Threatens EU Climate Goals

Europa har posisjonert seg som en global grønn leder, og har noen ambisiøse planer for å redusere utslippene. Innenfor EU har Tyskland forsøkt å forsterke denne nye grønne retningen, og landet avslører nå en omfattende grønn energistrategi som involverer å øke vind- og solenergi med garantert langsiktige, over-markeds priser for produsentene. Men Tyskland har begynt også å stenge ned sine atomreaktorer i kjølvannet av Fukushima katastrofen...
 
Kilde: The American Interest

Germany will miss renewable energy targets, says PV industry association

Tysklands solenergi bransjeforening, BSW Solar, har fordømt den tyske regjeringen for sin holdning til solceller(PV), og de hevder at i de fem første månedene i år har landet bare installert 818 MW av ny solcellekapasitet.
 
Kilde: PVTech

Italy's planned solar subsidy cuts risk scaring off investors

MILANO 23. juni (Reuters) - Italias planer om å kutte subsidier for solenergi produsenter kan skremme bort investorer og utløse kostbare rettsstrider, og i tillegg undergrave statsminister Matteo Renzis glød etter å tiltrekke seg utenlandsk kapital for å styrke en forsiktig økonomisk oppgang.
 
Kilde: Reuters online

Energy Security `Hostage' in EU Climate Row, Poland Says

En glød etter å forbedre EUs energisikkerhet risikerer å "bli holdt som gissel" til fordel for en rask og ambisiøs avtale om EUs framtidige klimapolitikk, ifølge en polsk diplomat.
 
Kilde: Blomberg online

Sider

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer